Faller Car System (FCS): Tips & Trics


top

Stopspoel permanent

Op één van de onderstaande internet links kwam ik iets tegen over het omkeren van de werking van de standaard stopspoel van Faller. Door een permanente magneet met de goede zijde boven onder de spoel te bevestigen stopt een voertuig standaard bij de spoel. Als er spanning op de spoel wordt gezet dan wordt de veld van de permanente magneet opgeheven en rijdt het voertuig weg. Als de spanning van de spoel af wordt gehaald stop het volgende voertuig weer.

Voordeel hiervan is dat een stopspoel van functie veranderd kan worden. Indien een spoel te lang onder spanning staat kan deze warm worden wat het einde van de spoel kan betekenen. Door het toepassen van de permanente magneet kan de spoel zo worden gebruikt zodat de spoel maar kort onder spanning hoeft te staan.

Ook hier heb ik nog geen ervaring mee opgedaan. Maar het zou moeten werken en naar mijn idee werkt de permanente stopplaats van Faller zelf ook zo. Aleen is de prijs daarvan wat hoger. Ondanks dat heb ik de stopspoel van Faller toegepast.


top

Links over het Faller Car System

Meer tips en Trics zijn op de volgende site's te vinden (zie ook 'Diversen' » 'Links'):

top
© IvarVM, last update: 16-05-2008