Tips & Trics:
Zelfbouw straatlantaarns


top

Straatlantaarns geven de modelspoorbaan een beetje extra. Maar ze kosten in de regel ook aardig wat en aangezien je er met enkele lantaarns niet bent kan het van straatverlichting voorzien van de modelbaan behoorlijk in de papieren lopen.

Conrad heeft echter een betaalbaarder alternatief, namelijk een aantal modellen messing zelfbouwlantaarns welke bij aanschaf vanaf 10 stuks nog wat voordeliger zijn. De lantaarns worden met montagevoet, aansluitdraad, eventuele lampkap en een summiere Duitstalige montagehandleiding geleverd.

Een passende gloeilamp moet apart worden bijbesteld en de gemonteerde lantaarn moet nog van een likje verf in de gewenste kleur worden voorzien. De lantaarns staan niet in de catalogus maar alleen op internet.
De messing delen passen niet helemaal lekker in elkaar en de lantaarns zijn iets aan de lange kant. Maar de onderdelen kunnen nog wat opgeschuurd of uitgeboord worden en indien gewenst worden ingekort of op een andere manier naar eigen wens worden aangepast. En na wat hobby uurtjes kun je zo de wegen op je modelbaan voor een redelijke prijs van verlichting voorzien.

Gebogen straatlantaarn Booglamp Stationslamp

De prijzen van de lantaarns beginnen bij 1,45 (bij minimaal 10 stuks). In het assortiment zitten bijvoorbeeld een gebogen straatlantaarn, een booglamp en een stationslamp. Passende gloeilampjes kosten 4,45 per 5 stuks.

Hieronder staat een fotoverslag van de bouw van de gebogen straatlantaarn.
top
© IvarVM, last update: 07-07-2005